Değerli Çınardereli dostlarım,
Çınardere Site Yönetimi olarak köyümüzün daha yaşanır bir hale gelmesi, özlenen ve taktir edilen bir yer olması için bazı girişimlerimiz, etkinliklerimiz ve araştırmalarımız olmuştur ve olmaya da devam etmektedir.
Köyümüzün kurulduğu 1860 yılından beri iyi ve kötü, güzel ve çirkin, olumlu ve olumsuz bir çok olaylara şahit olunmuştur. Biz Site Yönetimi olarak olumsuz, kötü, çirkin, istenmeyen ve kabul edilmeyen tüm olayları dışlayarak köyümüzü, insanlarımızın özlediği ve örnek bir yer haline getirmeye gönül verdik ve bu yolda çalışıyoruz. Köyümüzü ilgilendiren faydalı işleri Site Yönetimi olarak hasbel kadar yapmaya çalışıyoruz.
Site Yönetiminin yapmak istediklerini ve neticelerini bir hatırlatma yaparak esas konumuza girelim :
1- Köyümüzde dargın olan, birbirine iyi bakmayan ve hoş olmayan hal ve davranışlarda bulunan arkadaşları barıştırmak, onları kardeşçe beraber yaşamaya davet etmek için girişimlerde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Bunun sonuçlarını sevinerek alıyoruz ve yaşıyoruz.
2- Köyümüzdeki hasta ve yaşlılara bakacak, onları muayene edecek ve ilaçlarını tedarik edecek, iğnelerini vuracak, doktor, hemşire ve eczane yetkilisi olmadığını 23 Mayıs 2011 tarihinde tespit etmiştik. Bunun üzerine Biga ve Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğüne Site Yönetimi olarak dilekçe yazarak eski Muhtarımız Abdullah Ergen'e imzalatarak müracaatta bulunduk. Gerek telefon ve gerekse bizzat takiplerimizin sonucunda ( 7 Ay sonra) yani 5 Ocak 2013 tarihinde köyümüze bir doktor, bir ebe-hemşire ve ilaçları tedarik için bir eczane görevlisi getirilmesini sağladık. (Daha tavsilatlı bilgiyi Site'mizde Doktor isteği bölümüne görebilirsiniz.)
3- Diğer bir uğraşımız da köyümüzün tüm insanlarını, ayırım yapmadan ulaşabildiğimiz kadarı ile davette bulunarak tüm sıladaki hemşerilerimizi biraraya getimek, tanıştırmak ve hoşça vakit geçirmek için yıllık toplantılar tertipledik. Bugüne kadar 4 toplantı yaptık. Sonuçta yeteri kadar katılım olmuş ve sevdiğimiz tüm dostlarımız bir araya gelmiştir. 30-40 yıl birbirlerini görmeyen, hatta birbirini tanımayan bir çok arkadaşlarımızla, köylü kardeşlerimizle tanışmış olduk. Bu tanışmaya bende dahilim. Ben de bir çok kişiyi bu Site'nin yapmış olduğu toplantılar ve etkinlikler sebebi ile tanıma fırsatı buldum.
4- Yine başka bir etkinlik ile ( 153 yıl sonra ) ilk defa köyümüzde vefat eden dostlarımıza bir Fatiha okuyabilmek, onları yad etmek için yapılan Mevlid-i Şerif ve Hayır Yemeği büyük bir katılım ile başarılı bir şekilde yapılarak tüm dostlarımızı bir araya getirmiş olduk. Bu hayır yemeğine parasal olarak katkıdan bulunan birçok hemşerilerimiz olmuştur. Bu çalışmalar gösteriyor ki attığımız adımlar yerini bulmuş, serptiğimiz tohumlar yeşermiştir.
5- Daha sonra köyümüzün mezarlık duvarının yıkılmış olduğu gözlendi. Bunun için muhtarlık vasıtası ile ön ve yan duvara çit çekildi.
6- Yine ön duvarın yıkık ve harabe şeklinde olduğu tespit edilerek Bursa Karayolları 14. Bölge Müdürlüğüne Site Yönetimi'nin öncülüğünde dilekçe ile müracaatta bulunduk. 9 Şubat 2013 tarihinde verdiğimiz dilekçeden sonra işlemleri ve olayları ısrarla takip ederek ve bugüne kadar kurum müdürlüğü ile 25-30 telefon görüşmesi yaparak olayın üzerine gitmemize rağmen ancak 10 Ay sonra 20 Aralık 2013 tarihinde yıkılan duvarın yanına 5 kamyon mıcır getirterek duvarın ve çöken mezarlıkların yıkılmamasını temin ettik. Daha sonra görüşmelerimiz devam etti ve sonuçta Mart-Nisan 2014 tarihinde köyümüz civarında ana yol çalışmaları olacağından, şu anda geçici olarak takviye edilen duvara taş veya beton ile yeni bir istinat duvarı yapılacağı, su kanalı açılacağı ve yan yol yapılacağı sözünü aldık. Site Yönetimi olarak bu iş yapılana kadar ısrarla takip edeceğiz.
7- Mezarlık içinin komple temizliğini yaptırmak için bir temizlik ekibi ile yine Site Yönetimi olarak bir anlaşma yaptık. 5 kişilik bu ekip tüm mezarlığı temizleyecek. Parasal olarak 3000. TL.na anlaştık. Ayrıca ilave masraf olarak kesilen zararlı bitki ve çalıların ilaçla kurutulması ve diğer ek işler içinde 500 TL. daha harcanacaktır.
8- Köyümüzün atık suları ve kanalizasyon çukurunun dolduğu, etrafa aktığı ve kötü bir koku yayıldığı duyumunu alarak yine Site Yönetimi olarak bir şikayet dilekçesi hazırlayarak muhtarımız Bedri Topal’a imzalattırarak Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne 5 Eylül 2013 tarihinde gönderdik. Yine takibimizin sonunda cevap dilekçesi muhtarlığımıza gelmediğinin haberini alarak, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünü tekarar arayarak evrakın bir günde ilgili yer olan Çanakkale Su ve Kanalizasyon İl Müdürlüğüne gönderilmesini sağladık. Eğer bu kurumu aramada ısrar etmemiş olsaydık bu dilekçe halen sümen altında beklemiş olacaktı. Çünkü dilekçe 6 Kasım 2013 tarihinde Çanakkale Su ve Kanalizasyon İl Müdürlüğüne ve Muhtarlığımıza gönderilmiş, Ancak dilekçe sümen altında kalarak her hangi bir yere gitmemiştir. İşte Site Yönetiminin ısrarlı takibi ile bu dilekçeyi bularak bir günde ilgili yerlere gönderilmesini ve bir nüshasını da muhtarlığımıza ulaştırılmasını sağlamış olduk.
9- Daha sonra 7 Aralık 2013 İlgili Çanakkale Su ve Kanalizasyon il Müdürlüğündeki yetkili mühendis arkadaşımız Hidayet beyi arayarak 11 Aralık 2013 tarihinde keşif için Köyümüze gelmesini sağladık. Geleceğini muhtarımız Bedri Topal’a da haber vererek buluşmalarını sağladık. Yapılan keşif sonucun bir rapor hazırlanarak Çanakakle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne verilmesi beklenmektedir. Bu işi de sonuna kadar takip edeceğiz.
10- Site Yönetimi olarak bir başka girişimimizde Çınardere Köyü Cami içindeki harabe ve yıkılmak üzere sözde Muhtarlık ve Doktor odası olarak hizmet veren binanın köyümüze güzel bir eser olarak kazandırılmasıdır. Bu konudaki hazırlık çalışmalarımız devam etmektedir. Eylül ayında yine Site Yönetimi tarafından hazırlanarak muhtarlığımızın imzası ile Cami avlusunun kesin ölçümünün yapılması için Biga Kadastro Müdürlüğüne müracaatta bulunduk. Bunun da semeresini kısa zamanda aldık. Ölçümleri sağladık. Şimdi bu ölçümlere dayanarak Cami avlusuna bina yapılması için plan proje çalışmalarımız başlamıştır. Bu işlemler bittikten sonra siz değerli yardımsever köylü kardeşlerimize sonucu duyuracağız.
11- Yine 2014 yılında köyümüzün 154.Kuruluş yıldönümünde vefat eden tüm köylü kardeşlerimiz için Mevlid-i Şerif ve Hayır Yemeği tertip etmeyi planlıyoruz.
Çınardere Köyü’nü seven değerli kardeşlerim,
Şimdi sizlerden Köyümüz adına bazı isteklerimiz olacaktır.
Bu işlerin yapılması için biz Site Yönetimi olarak gayret etmekteyiz. Çok uğraşmaktayız. Uğraşımızın neticesinde köyümüz adına güzel sonuçlar almaktayız. Yukarıda kısa olarak dile getirdiğim gibi bazı engel ve zorluklara da şahit olmaktayız. Ancak bizler yılmıyoruz, öyle veya böyle engelleri aşıyoruz ve aşacağız. Yeter ki arkamızda Çınardere Köyü'nü seven siz değerli kardeşlerimiz olsun.
Önümüzde yapılmasını takip ettiğimiz bir kaç işimiz var. Bunları yapabilmek için sizlere müracaat ederek Köyümüz için desteğnizi rica ediyoruz.. Öncelikle ;
1-Mezarlık temizliği için desteğinizi bekliyoruz :
Mezarlık içinin yabani ot, çalı ve ağaçlardan temizlenmesinin bedeli : 3.000.TL.
Mezarlık içinin ilaçlanması, yollarının düzeltilmesinin bedeli : 500. TL.
Toplam giderimiz : 3.500.TL. olmuştur.
Unutmayınız ki parasal katkı olmadan işler kendiliğinden yürümüyor. Bu nedenle Köyümüz için bazı şeyleri el birliği ile hep beraber yapmak mecburiyetindeyiz.
Site Yönetimi olarak bazı masrafları sizlere müracaat etmeden karşılıyoruz. Ancak Köyümüzün eksiklerini gidermek, daha iyi yaşanır hale getirmek için, içte ve dışta yaşayan Çınardereliler olarak daha fazla katkı yapmamız, bu kapsamda sizlerin de bu çalışmaların içinde maddi ve manevi olarak bulunmanız gerekmektedir. Madem ki bu köyde yaşayan ve ebedi aleme intikal etmiş ana babalarımız, eş ve dostlarımız var, o halde hepimizin görevi köyümüze hizmet etmek olacaktır. Ne yaparsak Köyümüzün kalkınması ve güzelliği için yapacağız.
Ayrıca 2014 yılında yapacağımız Mevlid-i Şerif ve hayır yemeği ile ilgili ve cami avlusuna yapacağımız içinde muhtar odası – çay içilecek dinlenme salonu –doktor ve hemşire odası – kütüphene ve kur’an kursu odası ve misafirhane olarak kullanılacak odalardan ibaret bir “Çınardere Köy Konağı” yapımına ait öneri, dileklerinizi ve desteklerinizi bekliyoruz.
Site Yönetimi olarak tüm işlerin yapılması, araştırılması, takip edilmesi için gayret edeceğiz. Tabi ki bu arada siz değerli köylü kardeşlerimizin de bize destek ve yardımlarınızı bekliyoruz. Bu nedenle işlerimizin biran evvel neticeye ulaşması için :
Aşağıda belirtilen hesap numaralarına ve kişiler vasıtası ile katkılarınızı bekliyoruz. Yapacağınız katkılar Sitemizde yayınlanacak ve muhtarlığımıza devredilecektir.
İlgi gösteren ve katkı yapacak Çınardere Köyünü seven tüm değerli hemşerilerimize site yönetimi olarak teşekkür ederiz.
Orhan Selvi
25.12.2013
Katkılarınız için
Orhan Selvi . Tel No: 0532 473 30 15
Garanti Bankası Hesap Numarası : 045-6894412
iban Numarası : TR 90 0006 200 0450 0006 894 412
Orhan Selvi
PTT hesap numarası : 504 77 67 (her iki hesaba matikten de para yatırabilirsiniz. Ancak isminizi bana bildirmeniz gerekmektedir.)
Çınardere Köyünde : Muhtarlığın kontrolünde Behsat Selvi’ye imza karşılığında
İstanbul’da :
Hasan Ejder ve Bahri Bora’ya imza karşılığında yatırabilirsiniz.
Hasan Ejder; Tel No :0538 563 06 05
Bahri Bora Tel No : 0531 304 69 17
ADI : SOYADI : YARDIM MİKTARI:
ÇINARDERE SİTE YÖNETİMİ 1500 TL.
AHMET GÜRSES 100 TL
NEDİM KAYALI 500 TL.
RAHMİ UYSAL 500 TL.